Home » yoga » stoel yoga

           ver-geef jezelf

Algemeen:

Stoel yoga is een hele laagdrempelige vorm van yoga die ook goed geschikt is voor ouderen en fysiek beperkte mensen. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar en worden op en rond de (rol)stoel uitgevoerd.

 

De les:

Een les bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek-, strek-, en versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratieoefeningen en meditaties. De les is er op gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Je wordt je meer bewust van je lichaam, leert signalen als stress en vermoeidheid eerder te herkennen en leert je de lichaamsgrenzen te accepteren.

Stoelyoga maakt niet alleen het lichaam fitter maar ook de geest wordt kalmer door de rustgevende adem,- en meditatieoefeningen.

Een stoelyogales duurt 60 min.

Ervaar dat je ook met een verminderde mobiliteit kunt genieten van bewegen!

 

 

doe mee aan de nationale stoelyogadag op zondag 20 oktober van 10.00-11.15 in samenwerking met de nederlandse hartstichting!

Graag vieren we het leven samen met jou tijdens de Nationale Stoelyoga Dag op zondag 20 oktober 2019. We gaan verbinden, onze vitaliteit vergroten, ontspannen en stilstaan bij de mooie dingen in het leven!
De Hartstichting zet zich in voor een gezond hart voor iedereen. Want je hart laat je groeien, liefhebben, leven. De Nationale Stoelyoga Dag en de Hartstichting slaan de handen ineen, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen.

Om iedereen de gelegenheid te geven te ervaren dat je ook met verminderde mobiliteit op een fijne manier kunt bewegen en bewegen goed is voor je lichaam, dus ook voor hart en bloedvaten, organiseert de Nederlandse Hartstichting samen met Stoelyoga Nederland een stoelyogales.

De les kost 5 euro waarvan 3 euro naar de Nederlandse Hartstichting gaat.

Wil je niet meedoen maar draag je de Nederlandse Hartstichting wel een warm hart toe, dan kun je ook alleen doneren.

Inschrijven kan via  https://evenementen.voordehartstichting.nl/team/yogacentrum-yanara. Klik op 'ik wil in dit team', vul je gegevens in, zet 'sponsorpagina nu aanmaken' uit en reken de les af.

Steun de Nederlandse Hartstichting!